Hrvatski radio

Radio Rijeka

U dvorani Centra Zamet počelo cijepljenje prosvjetnih radnika

17.04.2021.

12:23

Autor: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

U dvorani na Zametu danas je počelo cijepljenje nastavnika i administrativno-tehničkog osoblja u osnovnim školama Primorsko-goranske županije. Očekuje se kako će tijekom iduća dva tjedna biti cijepljeno oko 3000 zaposlenika u osnovnim školama.

Voditelj županijskog vijeća osnovnoškolskih ravnatelja Zoran Pavletić očekuje odaziv od 80 posto te objašnjava kakvo u njegovoj Osnovnoj školi Hreljin nema otpora te da svi jedva čekaju cjepivo i priliku da ponovno vode nastavu licem u lice.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović je naglasio kako je teško očekivati prekid trenutnih mjera 26. travnja, ali da se ne razmišlja o još strožem zatvaranju budući da je brojka zaraženih dostigla određenu razinu koja sugerira kako je vrhunac trećeg vala ipak prošao. Mićović ističe kako će tokom idućeg tjedna pozvati još više ljudi na cijepljenje, a predviđeno je 3510 doza Pfizera i 2900 doza AstraZenece.

Podsjetimo kako je u Primorsko-goranskoj županiji danas 318 novooboljelih te 217 ozdravljenih osoba pa je sada broj aktivnih slučajeva bolesti u županiji 3324. Obrađeno je još 1126 uzoraka. U riječkom KBC-u trenutno se nalazi 195 COVID pozitivnih pacijenata, a 11 bolesnika je na respiratoru. U protekla 24 sata preminule su četiri osobe.  

Poslušajte izjave Vladimira Mićovića i Zorana Pavletića:

Vladimir Mićović o trećem valu pandemije, pripremio Ivan Ribarić

Zoran Pavletić o cijepljenju prosvjetnih radnika, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.