Hrvatski radio

Radio Rijeka

U floti Jadrolinije uskoro dva polovna ro-ro putnička broda

13.12.2019.

17:31

Autor: Hina

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

Floti Jadrolinije uskoro će se priključiti dva polovna ro-ro putnička broda, koja su nedavno nabavljena za ukupno 5,1 milijun eura, a oba su prikladna za većinu luka i pristaništa na Jadranu, doznaje se iz Jadrolinije.

Iz Jadrolinije su na upit Hine o novonabavljenim brodovima odgovorili da su nedavno uspješno završili postupak javne nabave dvaju brodova, jednog za 2,9 milijuna eura, a drugog za 2,2 milijuna eura, te da su ponosni što će se njenoj floti uskoro priključiti dva ro-ro putnička broda za lokalne linije.

Prvi brod dugačak je 102,2 metra, širine 18 metara, a može prevesti 500 putnika i 107 automobila. Drugi je dugačak je 97,8 metara, širine 16 metara, kapaciteta 500 putnika i 140 automobila. Oba broda sagrađena su u Grčkoj, jedan 2009. godine a drugi 2010. godine.

"U ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću definirati kamo će brodovi ploviti iz razloga što su ugovorima o koncesijama definirani brodovi za svaku pojedinu liniju. Međutim, svojim maritimnim sposobnostima ovi brodovi prikladni su u većini luka i pristaništa na Jadranu. Osim navedenog, njihovim uvođenjem u flotu Jadrolinija će odgovoriti na zahtjeve lokalnih zajednica za povećanjem kvalitete naših usluga i protočnosti prometa u predstojećoj sezoni", kažu u Jadroliniji.

Jadrolinija sada u floti ima 51 brod, prosječne starosti 28 godina, a i iz tog najvećeg domaćeg putničkog brodara ističu da su svjesni da, kako bi uspješno ispunjavali preuzete obveze i zadržali vodeći status na Jadranu, moraju intenzivno raditi na provedbi strateškog cilja, a to podrazumijeva obnovu i modernizaciju flote, poručuju iz Jadrolinije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.