Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Fužinama koriste sve prednosti: spilja, adrenalinski park, bobice

11.07.2021.

12:03

Autor: Nenad Lučić

Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Foto: - / -

Ponudom sadržaja Fužine su ovog vikenda iznova opravdale status turistički najrazvijenije općine Gorskog kotara. Datum otkrića spilje Vrelo obilježili su Danom otvorenih vrata, a vikend je zaključen Festivalom rekreacije i bobičastog voća u naselju Vrata.

U Fužinama su mogućnost jednodnevnog obilaska spilje Vrelo bez plaćene ulaznice, upotpunili stručnom pratnjom speleologa te izložbama fotografija i skulptura. Zbrajajući rezultate zanimljive promotivne akcije, voditeljica općinskog ureda za turizam Silvija Sobol izuzetno je zadovoljna odzivom jer im osim gostiju koji su smješteni u Gorskom kotaru, dolaze posjetitelji iz Rijeke, Istre, Zagreba i inozemstva.

"Na taj je način u jednom danu spilju obišlo oko 150 ljudi. U odnosu na prošlu godinu kada smo ovo pokrenuli interes i odaziv je veći, pa se nadamo i rastu tijekom narednih godina", zaključila je Sobol. 

Uspješni vikend su u Općini Fužine odlučili zaključiti objedinivši na području naselja Vrata ponudu tamošnjeg adrenalinskog parka i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u program Festivala rekreacije i bobičastog voća. Organizacija takvih manifestacija ove godine, ističe Silvija Sobol, nameće i neke izazove.

"Uzme li se u obzir poprilično dugo, kišovito razdoblje tijekom svibnja, na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ističu da sazrijevanje plodova kasni otprilike mjesec dana. Plodova ima, ali ne u količinama kakvih je ranije uobičajeno bilo u ovo doba godine" dodala je Sobol.   

Unatoč izazovima, Gorani od ljetnih gastro manifestacija ne odustaju, svjesni da od početka korona krize ima sve više onih koji u Gorskom kotaru prepoznaju idealno mjesto za odmor. Poslušajte prilog:

Ljetni sadržaji u Fužinama, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.