Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gaženici se sudarila dva Jadrolinijina trajekta

23.04.2017.

12:04

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć su se u novoj zadarskoj luci Gaženica sudarila dva "Jadrolinijina" trajekta "SIS" i "Juraj Dalmatinac". U nesreći nije bilo ozljeđenih, a materijalna šteta tek će se procijeniti. Oba broda nisu pretrpjela značajna oštećenja.

Prema neslužbenim informacijama trajektu SIS koji je isplovljavao iz Gaženice otkazali su motori te je udario u trajekt Juraj Dalmatinac koji je uplovio na susjedni vez. SIS je rampom probio oplatu na Jurju Dalmatincu. Trajekti su odvojeni konopima, a putnici su trećim trajektom prevezeni u Preko.

Kratkim priopćenjem oglasila se i Jadrolinija: "Prilikom isplovljavanja iz luke Gaženica u 19:30 sati, radi nastalog tehničkog problema, došlo je do kontakta trajekta Sis i trajekta Juraj Dalmatinac vezanog u luci Gaženica. Oba broda nisu pretrpjela značajna oštećenja, a putnici su umjesto brodom Sis na otok Ugljan prevezeni trajektom Vladimir Nazor".

Glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.