Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gorskom kotaru noćas napadao snijeg, jutros se promet odvija bez zastoja

03.12.2020.

10:28

Autor: Nenad Lučić

Ralice čiste snijeg u Delnicama (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Ralice čiste snijeg u Delnicama (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

U Gorskom kotaru je noćas povremeno bilo jače oborine, a visina snijega jutros je u Begovom Razdolju dosegnula 35, Delnicama 36, a u Crnom Lugu 39 centimetara. Prijepodne nije bilo znatnije oborine, a uz povoljnije vremenske prilike postupno se normalizira i prometna situacija.

Na autocesti Rijeka - Zagreb od Kikovice do Bosiljeva u 10 sati su ukinute sve zabrane, pa je nakon 26 sati prekida goranskim područjem ponovno uspostavljen teretni promet kamiona s prikolicom i tegljača između priobalja i unutrašnjosti.

Zimski uvjeti i dalje traju na ostalim cestovnim pravcima. Zbog ugaženog snijega na kolnicima vozi se sporije, no nema znatnijih teškoćam, kao ni kašnjenja u javnom autobusnom prijevozu. 

Za razliku od jučerašnjeg dana, na pojedinim dionicama autoceste Rijeka – Zagreb jutros nema dodatnih ograničenja zbog vjetra, a uz najavljeno slabljenje oborine na glavnim se prometnim pravcima goranskog područja očekuje postupna normalizacija prometa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.