Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gorskom kotaru novi snijeg, na cestama zimski uvjeti

22.02.2015.

14:31

Autor: Nenad Lučić, T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gorskom kotaru je do poslijepodneva palo desetak centimetara novoga snijega koji se zadržava na kolnicima - a pada i dalje.

Zimski uvjeti jutros su uvedeni na većini  prometnica toga područja, uključujući i goranske dionice autoceste te stare ceste Rijeka – Zagreb kroz Gorski kotar. Zbog toga se između priobalja i unutrašnjosti ne odvija teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima.

Uz spomenute zabrane, na goranskom području zasad nisu zabilježene znatnije prometne teškoće, no vozačima se savjetuje da nipošto ne kreću na put bez zimske opreme. Oborine i vjetar postupno jačaju, a smirivanje vremena očekuje se tek tijekom noći. 

U priobalju su ceste mokre i skliske zbog kiše. Jak vjetar puše na dijelu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja ne smiju autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama ni motocikle, a na moru ne voze katamarani koji povezuju Rijeku s Novaljom i Malim Lošinjem, javlja HAK.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.