Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gorskom kotaru očekuju rekordnu turističku sezonu

04.07.2022.

11:35

Autor: Hina

Gorski kotar

Gorski kotar

Foto: HTV / HRT

U Gorskom kotaru očekuju da će ova turistička sezona biti rekordna, na što ukazuju najnoviji podaci o dolascima i noćenjima turista.

U prvih šest mjeseci ove godine u Gorskom kotaru boravilo je 18.246 turista, s ostvarenih 45.677 noćenja, što je 7,8 posto više turista i 13,8 posto više noćenja u odnosu isto razdoblje u rekordnoj 2019., podaci su koje iznosi Turistička zajednica Gorskog kotara.


U odnosu na lani, u Gorskom kotaru je u prvoj polovici godine bilo 13,6 posto više turista i 17,1 posto više noćenja.


Direktor TZ-a Gorskog kotara Petar Hrg ocjenjuje da podaci ukazuju na "jasan trend rasta i iznimno stabilnu turističku krvnu sliku destinacije", ističući da su premašeni rezultati ostvareni prije pandemije covida -19. Uz domaće goste vraćaju se i strani, a pravi učinci provedenih kampanja moći sagledati tek potkraj ljeta, kaže on.


Najavljuje nove kampanje u sezoni, namijenjene domaćim i stranim posjetiteljima. "S novim vizualnim identitetom, snažnijim pristupom prema domaćem i stranim tržištima te promišljenim strateškim aktivnostima, možemo najaviti da će ovogodišnja turistička sezona u Gorskom kotaru biti rekordna," kaže Hrg.


Iz Turističke zajednice Gorskog kotara još podsjećaju da je realiziran projekt postavljanja smeđe signalizacije na autocesti Rijeka - Zagreb. "Novopostavljenom smeđom signalizacijom ojačat će se turistička prepoznatljivost regije i njezinih atrakcija na prometnici koja dnevno broji gotovo 16 tisuća vozila, a taj se broj u ljetnim mjeseci gotovo udvostruči," istaknuo je Hrg.


Smeđa signalizacija je namijenjena obavještavanju sudionika u prometu o kulturnim, povijesnim, prirodnim i turističkim znamenitostima te ostalim objektima i sadržajima u naselju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.