Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gorskome kotaru pola metra snijega i bura, promet otežan

17.01.2017.

13:59

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Snježne oborine u Gorskome kotaru i dalje traju. Na području Delnica ima oko pola metra snijega, a orkanski udari bure, brzine do 110 kilometara na sat bili su razlog jutrošnjem zatvaranju dionice autoceste Rijeka - Zagreb između Delnica i Kikovice.

Zbog vjetra i mjestimičnih zapuha otežano se vozi i ostalim goranskim prometnicama. Prikoličari i tegljači već dulje od 24 sata ne mogu kroz Gorski kotar. Bilo je i izvanrednih intervencija, govori voditelj tehničke jedinice autoceste Valentin Crljenko.

"Kamioni koji prevoze živu stoku ostali su u snijegu, pa smo, surađujući na staroj prometnici s poduzećem Ceste Rijeka organizirali konvoj vozila i uspjeli ga ispratiti do Rijeke te je on sigurno stigao na odredište, rekao je Crljenko.

Do svojih su odredišta vozači autobusa jutros stizali s polusatnim zakašnjenjem. Jutros učenički kombi nije mogao iz naselja Lič do Fužina, gdje danas nije radila osnovna škola. Ravnateljica Jasna Štimac kaže da je zbog sigurnosti djece i učitelja koji putuju odgodila nastavu. 

No svoj posao na raščišćavanju zametenih staza i kolnika danas nisu mogle odgoditi komunalne službe Grada Delnica. "Sve se odjednom nagomilalo. Svakih deset minuta vjetar nanese snijeg na ono što smo prethodno očistili i sve je ovo teško i problematično. Hladnoća i stalni rad. To je problem", kažu radnici.

I jest problem jer su se uz snijeg i buru i podnevne goranske temperature kretale oko šest stupnjeva ispod nule. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.