Hrvatski radio

Radio Rijeka

U hrvatskim barokomorama svake godine gotovo 200 pacijenata

14.09.2018.

11:52

Autor: Lea Domijan Fišter

Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Hrvatskoj se godišnje u barokomorama liječi od 150 do 180 bolesnika. Najčešće je riječ o pacijentima otrovanima monoksidom ili pacijentima s akutnim traumatskim ishemijama, anaerobnim infekcijama i dekompresijskoj bolesti. Među njima je ove godine do danas liječeno 15 ronilaca.

U radnom posjetu riječkom Zavodu za podvodnu i hiperbaričnu medicinu, barokomori u KBC-u Rijeka na Sušaku, danas su boravili predstavnici MORH-a i Oružanih snaga RH. 

Kolege u riječkoj barokomori posjetili su zaposlenici Zavoda za pomorsku medicinu Vojno-zdravstvenog središta, koje u sastavu Oružanih snaga djeluje u Splitu.

Njihova suradnja nije odnedavno, kažu pročelnik riječkoga Zavoda dr. Boris Reinić i načelnik Odjela za pomorsku, podvodnu i hiperbaričnu medicinu splitskog Zavoda za podmorsku medicinu pukovnik Hrvoje Stipančević:

Galerija
Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-
Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Barokomora u riječkom KBC-u (Foto: Lea Domijan Fišter / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.