Hrvatski radio

Radio Rijeka

U kamionu na autocesti prema Karlovcu 380 kilograma smilja

09.12.2015.

11:40

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Delnička policija pronašla je veliku količinu smilja u kamionu koji je vozio autocestom u smjeru Karlovca. Smilje je oduzeto, a troje počinitelja prijavljeno zbog neovlaštenog branja zaštićenoga bilja.

Teretno vozilo, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin, policija je zaustavila na autocesti Rijeka - Zagreb kod tunela Lučice sinoć oko 19:45. U blizini je zatečeno i zaustavljeno osobno vozilo, a za njegovim je upravljačem bio 25-godišnjak. Oba vozila imala su karlovačke registracijske oznake. Policajci su u teretnom prostoru kamiona pronašli 55 vreća u kojima je bilo ukupno 380 kilograma smilja.

Zaštićeno bilje je oduzeto, a istraživanjem je utvrđeno da su ga zatečeni počinitelji neovlašteno brali na području Novog Vinodolskog i Senja. Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode, uz 22-godišnjeg vozača teretnog vozila, prekršajno su prijavljena i dva hrvatska državljanina od 21 i 27 godina, putnici u ova dva vozila, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.