Hrvatski radio

Radio Rijeka

U KBC-u Rijeka četvero pacijenata oboljelih od kovida, jedan na respiratoru

28.04.2020.

15:32

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

U KBC-u Rijeka trenutno su samo četiri bolesnika s kovidom, od kojih je jedan na respiratoru, rekao je ravnatelj Davor Štimac. Jedan je oporavljeni pacijent danas otpušten iz bolnice, a u petak 24. travnja bila su točno dva mjeseca od zaprimanja prvoga pacijenta s kovidom u riječkoj bolnici.

"Imali smo pozitivne bolesnike među prvima u Hrvatskoj. Krivulja je bila uzlazna do trenutka kad smo imali 45 bolesnika odjednom, ali već mjesec dana te brojke postupno opadaju i sada smo blizu potpunog okončanja situacije", procjenjuje ravnatelj KBC-a Rijeka.

U nešto više od 60 dana kroz Klinički bolnički centar Rijeka prošla su 134 bolesnika, od kojih je veći dio bio sumnjivih na kovid, a 54 s potvrđenom bolesti. Najmlađi pacijent bila je 6-godišnja djevojčica, a najstariji su imali 80 godina. Podjednako su bila zastupljena oba spola.

Ni u jednom trenutku nismo imali situaciju koja bi ukazivala na talijanski scenarij, rekao je Štimac. Poslušajte izjave:

Dr. Štimac o stanju u KBC-u Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.