Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Kostreni proslavljena svjetska bronca u jedrenju!

09.09.2022.

10:14

Autor: Ivan Ribarić

Leon Scheidl i Ema Samardžija

Leon Scheidl i Ema Samardžija

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

U Jedriličarskom klubu Galeb sinoć je održan svečani prijem za njihovog člana Leona Scheidla koji je s partnericom Emom Samardžijom osvojio brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u jedrenju. 

Sredinom srpnja iz Den Haaga stigle su fantastične vijesti sa Svjetskog juniorskog prvenstva u Jedrenju. Naime, mladi Kastavac Leon Scheidl, član jedriličarskog kluba Galeb iz Kostrene, s partnericom Emom Samardžija iz zagrebačkog jedriličarskog kluba Sveti Nikola, dojedrio je do trećeg mjesta, odnosno brončane medalje u klasi 420. 


Njihov uspjeh jučer se slavio u JK Galeb u Kostreni, a čestitao im je predsjednik kluba Milko Volarić. Leon jedrenje trenira već 10 godina, a s partericom Emom zajedno jedri od  Svjetskog prvenstva u Omanu 2021. Ovo im nisu jedini izvrsni rezultati, ali zasad su ipak najveći. 


Za Radio Rijeku Leon je otkrio kako mu je san nastupiti na Olimpijskim igrama. 


Recimo i to kako ovo nisu jedini sjajni rezultati za "galebaše". Na Državnom prvenstvu do 17 godina zlato su, u klasi 420, osvojili Mark Maglica i Luka Kamber, a u klasi Šljuka Bojan i Vlado Grego, dok je u kategoriji do 16 godina i klasi Ilca 4 zlato osvojio Karlo Ugrin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.