Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Kostreni uočen medvjed, mještani upozoreni, potraga traje

29.05.2023.

14:19

Autor: HINA

Ilustracija; medvjed u prirodi

Ilustracija; medvjed u prirodi

Foto: Marko Prpic / Pixsell

U Kostreni je u nedjelju navečer uočen medvjed koji se kretao Šetalištem kostrenskih pomoraca iznad uvale Svežanj pa su mještani upozoreni, a interventni tim bi trebao medvjeda pronaći, uspavati i vratiti u primjereno okruženje.


Potvrdio je to načelnik Kostrene Dražen Vranić, kazavši da su obavještene sve službe te da je iz Zagreba u Kostrenu poslan interventni tim u nadležnosti Veterinarskog instituta i Ministarstva poljoprivrede, koji će medvjeda uspavati i vratiti ga u njemu primjereno i sigurno okruženje.


Kako je priopćeno na internetskim stranicama Općine Kostrene, na području Kostrene uočen je medvjed koji se u trenutku dojave mještana kretao Šetalištem kostrenskih pomoraca iznad uvale Svežanj o čemu su obaviještene sve nadležne službe i Lovačko društvo Jelen.


Mještane se poziva na oprez te su upozoreni da se medvjedu, ako ga vide, ne približavaju te što prije dojave njegovu lokaciju pripadnicima Lovačkog društva Jelen, na brojeve 098/982 2364 ili na 091/258 2103.


O nesvakidašnjem gostu razgovarali smo s Draženom Vranićem, načelnikom Općine Kostrena:

Dražen Vranić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.