Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Liburnija Riviera Hotelima ipak bez otkaza

30.12.2013.

09:50

Autor: Eduard Kišić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osamdeset sedam radnika Liburnija Riviera Hotela ipak neće dobiti otkaz ugovora o radu. Uprava društva povukla je odluku o otkazima nakon intenzivnih konzultacija u kojima su proteklih dana sudjelovali predstavnici dva najveća vlasnika.

U konzultacijama su sudjelovali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i Darko Ostoja, te predsjednik Nadzornog odbora  Franko Palma i predsjednik Uprave Igor Šehanović.

Zaključak sastanka koji je organiziran na inicijativu gradonačelnika Dujmića je da će grad podržati razvojne projekte te najveće hotelske kuće na Kvarneru koji doprinose razvoju Opatije i uvažavaju interese lokalne zajednice. Grad Opatija je u dijelu 25% plus jedne dionice vlasnik Liburnije.

Liburnia Riviera Hoteli će svoje aktivnosti usmjeriti prema realizaciji početih investicija i što bolje pripreme predstojeće turističke sezone, a pojačat će i napore za pripremu budućih investicija koje će osigurati postizanje zadanih ciljeva u narednim godinama.

Podsjećamo, Uprava LRH je 5. prosinca pokrenula proceduru savjetovanja s Radničkim vijećem radi utvrđivanja prestanka potrebe za stalnim radom za 87 radnika jer većina predloženih radnika nije u mogućnosti odrađivati redoviti godišnji fond sati, pa je za njih primjereniji ugovor o sezonskom radu. Svim radnicima bi bilo osigurano pravo na otpremninu, u skladu s Kolektivnim ugovorom. Radničko vijeće LRH je 17. prosinca uskratilo suglasnost u vezi namjere poslodavca. Nakon dogovora sa suvlasnicima Uprava je 27. prosinca donijela odluku da neće nastaviti s procedurom.

Predsjednik sindikata Istre i Kvarnera, većinskog sindikata u LRH, Bruno Bulić ipak je oprezan:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.