Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Lječilištu Veli Lošinj otvoren Centar zdravlja Magnolija

08.02.2019.

14:43

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije Lječilišni centar Veli Lošinj od danas je bogatiji za novoizgrađeni objekt Centar zdravlja Magnolija vrijedan 17 milijuna kuna. U nazočnosti brojnih gostiju objekt je otvorio župan Zlatko Komadina.

Uz prigodni program u kojem su nastupala djeca OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Područne škole Veli Lošinj, uzvanicima su se obratili župan Zlatko Komadina, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić dr. med., gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj Renata Žugić.

Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“ jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, istaknuo je župan Zlatko Komadina. Dodao je kako ova ulaganja imaju za cilj brendiranje same Ustanove, otoka Lošinja, ali i regije Kvarner kao destinacije zdravstvenog turizma. „U svim našim zdravstvenim ustanovama digli smo razinu usluga rehabilitacije i prevencije tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko Lječilišta kao i prostora kuhinje u što planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna, a sama Ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta“, rekao je župan.    

Rekonstrukcijom i nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom, završena je II. faza projekta vrijedna oko 17 milijuna kuna. U rekonstruiranom objektu ustrojen je Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije.

Rekonstruirani objekt sastoji se od podruma, prizemlja, prvog kata i potkrovlja. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora te u cijelosti opremljen uredskom i potrebnom medicinskom opremom.

Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Veli Lošinj (na rubu jedinstvenog gaja magnolija), a ukupna površina rekonstruiranog objekta Medicinski trakt s hidroterapijom je 1.763,18m².

U rekonstruiranom objektu, Lječilište Veli Lošinj unaprijedit će svoje usluge u svim aspektima i snažnije se razvijati kao klimatsko lječilište s ciljem jačanja lječilišne djelatnosti i lječilišnog turizma te uspješnog poslovanja.

U Centru zdravlja Magnolija pružat će se medicinske usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja i postupaka fizikalne terapije s ciljem liječenja, očuvanja i unapređenja zdravlja te odmora. Provodit će se programi liječenja dišnih putova i astme, programi liječenja alergija, programi liječenja oboljenja kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, programi liječenja psorijaze, programi rehabilitacije lokomotornog sustava, preventivni programi oboljenja kardiovaskularnog sustava, tretmani ublažavanja utjecaja stresa uz različite programe za  povećanje otpornosti i regeneraciju organizma, usvajanja zdravih životnih navika i programi održanja vitalnostiza osobe treće dobi. 

Provodit će se djelatnosti ugovorene i financirane od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje RH (HZZO) odnosno specijalističko-konzilijarne djelatnosti u svrhu pružanja zdravstvenih usluga iz osnovnog zdravstvenog osiguranja.

Poslušajte prilog Vladimira Jurića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.