Hrvatski radio

Radio Rijeka

U ljekarnama i dalje obavezne maske

09.04.2022.

07:37

Autor: Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Hrvatska ljekarička komora objavila je u petak da i nakon ukidanja većine epidemioloških mjera, u ljekarnama ostaje na snazi obaveza nošenja maski za zaposlenike i korisnike usluga.

Apeliramo na sugrađane da poštuju propisanu epidemiološku mjeru nošenja maski u ljekarnama kako bi se ograničila mogućnost eskalacije epidemije u zdravstvenom sustavu, čiji je sastavni dio i ljekarništvo, poručuje u priopćenju predsjednica Komore Ana Soldo.


S obzirom na izmijenjene okolnosti i releksiranje epidemioloških mjera, zaposlenici u ljekarnama više neće morati predočavati dokaze o testiranju, cijepljenju ili preboljenju covida-19.


Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku da od ponoći obaveza nošenja maski ostaje samo za zaposlenike i pacijente u zdravstvenom sustavu te za zaposlene u ustanovama socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom, kao i za posjetitelje korisnicima tih usluga.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.