Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Lovranu 16 novih POS-ovih stanova

17.06.2015.

12:11

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Lovranu je danas svečano obilježen završetak radova izgradnje novih stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje. Za stanove trebate biti državljanin RH, morate zadovoljiti određene ekonomske uvjete, morate biti zaposleni i uvjet je da nemate osobnu nekretninu u tom gradu, ali ju možete imati u nekom drugom gradu"

Izgrađene su dvije višestambene zgrade sa 16 POS-ovih stanova, od kojih su četiri prodana, a ostalih 12 idu u najam posredstvom Općine Lovran. 

Ukupna vrijednost investicije je 9,5 milijuna kuna, dok korisnike četvorni metar stana košta 1050 eura. Za POS-ove stanove je prosječna kamata 3,9 posto na rok otplate od 30 godina, bez jamaca.

Svečanosti je bila nazočna i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, koja je rekla da za POS-ove stanove morate biti državljanin RH, zadovoljiti određene ekonomske uvjete, biti zaposleni i ne smijete imati nekretninu u tom gradu, ali možete u nekom drugom. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.