Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Malom Lošinju pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

14.02.2020.

11:04

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Foto: - / -

U tijeku je kriminalistički očevid nakon događaja u kome je jutros u Malom Lošinju smrtno stradala šesnaestogodišnja djevojka, priopćili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske. Na Lošinj je oko 11 sati stigla ekipa za očevid i zamjenica Županijskog državnog odvjetnika.

Načelnik PU Primorsko goranske Tomislav Dizdar upozorava da treba čekati rezultate očevida. Opisao je da je policija u 6:20 sati ujutro dobila dojavu o životno ugroženoj osobi. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula.

Pozivajući se na neslužbene izvore, neki su mediji objavili da je ubojica navodno krenuo na majku, a djevojka je stala u njenu obranu. Navodno se radi o njihovom susjedu i u ovom trenutku se ne zna koji je bio ubojičin motiv.

Iz srednje škole Ambroza Haračića potvrdili su da je preminula djevojka bila njihova učenica. Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da će zbog nesretnog događaja hitno organizirati dolazak kriznog tima u Mali Lošinj. 

Očevid je u tijeku. Poslušajte što su rekli načelnik Dizdar, gradonačelnica Lošinja Ana Kučić i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak:

Tomislav Dizdar: Privedena jedna i u potrazi smo za drugom osobom, pripremila Lea Domijan Fišter

Ana Kučić: Za sada dopustimo policiji da odrade posao, pripremio Josip Krmpotić

Blaženka Divjak: Osigurat ćemo tim za krizne intervencije, pripremio HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.