Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Matuljima primljen 4000. gost; 35-godišnji Švicarac oduševljen prirodom

06.07.2016.

16:17

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Matuljima je danas primljen 4000. gost - Michael Unternahrer, 35-godišnji Švicarac iz kantona Argau koji je sa svojom obitelji odsjeo kod privatnih iznajmljivača obitelji Vertel u Trtnima. Dočekali su ga predstavnici Općine i darovali mu promotivne materijale i suvenir.

Michael Unternahrer na području Matulja ostaje tjedan dana, a planira obići dio hrvatske obale i Istru. Smještaj je našao preko agencije, a posebno je zadovoljan kvalitetom ponude i usluge te ljubaznošću privatnih iznajmljivača. U Hrvatskoj je prvi put, ali kako sam ističe, doći će opet jer mu se jako sviđa priroda, povoljne cijene i pozicija Matulja, koja dozvoljava svakodnevno putovanje u drugo mjesto. Motiv njegovog dolaska nije more već upoznavanje nove zemlje, ljudi i kulture. Jedini nedostatak po njemu je pomanjkanje parkirnog prostora.

Prošle je godine u Općini Matulji ostvareno nešto manje od 52 tisuće noćenja u 139 privatna smještaja koliko ih Općina broji. "Naši su gosti, u principu, jako zadovoljni ponudom i kvalitetom usluge", istaknula je Marijana Kalčić, direktorica TZ Općine Matulji, te najavila projekt prekogranične suradnje koji je pokrenut s Občinom Iliriska Bistrica. U tom će se projektu, nazvanom "Prekogranične tajne", ove nedjelje besplatno moći obići muzeji s obje strane granice. Poslušajte razgovor što ga je s Marijanom Kalčić vodio Borna Šmer:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.