Hrvatski radio

Radio Rijeka

U more ispred riječke luke položen vijenac povodom blagdana sv. Nikole

04.12.2020.

13:18

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Povodom blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, danas je u more ispred riječke luke položen vijenac u spomen na sve stradale i nestale pomorce. Pomorci, ribari, ljudi koji žive od mora i s morem u nedjelju 6. prosinca slave svog nebeskog zaštitnika sv. Nikolu biskupa.

Tradicionalnom polaganju vijenca u more s broda “Vid” Lučke kapetanije, nakon blagoslova i molitve za poginule pomorce, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar te vlč. Mato Berišić koordinator pastoralnih ureda i povjerenstava Riječke nadbiskupije.

U 13 sati brod „Vid“ isplovio je prema mjestu stradavanja broda Igrane ispred Kostrene te će se spuštanjem vijenca u more odati počast kostrenskim pomorcima. Molitvu će održati vlč. Ivan Stošić, župnik župe Kostrena. 

Središnja proslava u Rijeci održat će se u subotu 5. prosinca. Svečano euharistijsko slavlje u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na Žabici na rasporedu je u 19 sati i predvodit će ga fra Krunoslav Kocijan, gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu i čuvar Trsatskog svetišta. Ove se godine zbog poštivanja epidemioloških mjera tradicionalna procesija neće održati.

Foto: Grad Rijeka

Foto: Grad Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.