Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Mrkoplju nastavak radova na vodoopskrbi, gradit će se dom Čelimbaša

03.05.2016.

14:33

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rješavanje problema vodoopskrbe na području Općine Mrkopalj te razvoj turističkih potencijala u vrhu su prioriteta. Rečeno je to na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Mrkoplja održanoj u povodu Dana općine i njezinih zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Imperativ jedinica lokalne samouprave u Gorskom kotaru je nastavak borbe za povratkom investicija izgubljenih ukidanjem povlastica iz brdsko-planinskog zakona. Unatoč tomu, mrkopaljska općina krenula je u rješavanje problema vodoopskrbe projektom vrijednim 11 i pol milijuna kuna, naglasio je načelnik Ivica Padavić. Lani je nastavljena izgradnja sustava javne odvodnje te rekonstrukcija vodovodne mreže.

U Općini Mrkopalj računaju i na turističke efekte, posebice zimi, ulaganjem u razvoj Skijaškog centra Čelimbaša. To se ne odnosi samo na skijaške staze, već i na izgradnju skijaškog doma pod Čelimbašom s 35 ležajeva, objašnjava Padavić. 

Ostvareni su programi Pomoć u kući i Asistent u predškolskom odgoju za djecu s posebnim potrebama u vrtiću pri mrkopaljskoj osnovnoj školi. Pitanje za koje zasad nitko ne zna odgovor u Mrkoplju je - demografija. Poslušajte prilog sa svečanosti u Begovom Razdolju:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.