Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:30 / 21.02.2020.

Autor: Lea Domijan Fišter, Nenad Lučić

U nastupnom posjetu: Pierfrancesco Sacco, novi veleposlanik Italije

U obilasku pogona: konzul Davide Bradanini i veleposlanik Pierfrancesco Sacco u pratnji direktora Eliasa Cana te načelnika Općine Ravna Gora Mišela Šćuke (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

U obilasku pogona: konzul Davide Bradanini i veleposlanik Pierfrancesco Sacco u pratnji direktora Eliasa Cana te načelnika Općine Ravna Gora Mišela Šćuke (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U nastupnom posjetu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji boravi novi veleposlanik Republike Italije u Hrvatskoj, njegova ekselencija Pierfrancesco Sacco. Obišao je i proizvodni pogon drvoprerađivačke talijanske tvrtke u Ravnoj Gori.

Za veleposlanika Pierfrancesca Sacca u salonu grada Rijeke primanje su priredili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, s predsjednicima županijske i gradske skupštine, Erikom Fabijanićem i Andrejem Poropatom. Razgovarali su o stoljetnim povijesnim i kulturnim vezama Italije i Hrvatske te budućoj suradnji u okviru Europske unije.

Proizvodni pogon drvoprerađivačke talijanske tvrtke Calligaris, koji točno dva desetljeća radi na području Općine Ravna Gora, uspješan je primjer inozemnih ulaganja u gospodarstvo Gorskog kotara, a u to se tijekom posjeta tvornici sa 165 zaposlenih uvjerio i veleposlanik Sacco.

Doznao je da se iz ravnogorske tvornice mjesečno na tržište plasira 35 tisuća stolica. Taj je rezultat dosegnut stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje za čije se potrebe godišnje preradi oko 13 tisuća kubika trupaca, naglasio je direktor Calligarisa u Ravnoj Gori Elias Cano

Veleposlanik Saco je posebno, tijekom prijema u Rijeci, zahvalio na skrbi o obrazovanju te statutarnim političkim pravima Talijana u gradu i županiji dodavši da je u Hrvatskoj tek nekoliko dana i da se veseli suradnji, poslušajte:

Pierfrancesco Sacco: Mandat prijateljstva, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.