Hrvatski radio

Radio Rijeka

U neprepoznatljivo polupraznom Vrbniku turizam ipak nije stao!

14.07.2020.

13:46

Autor: Vladimir Jurić

Foto ilustracija: Konoba Nada

Foto ilustracija: Konoba Nada

Foto: - / -

Vrbnik je posljednjih godina bio perjanica kvarnerskog turizma po dnevnom broju izletnika, koji su na pola dana dolazili uživati u ljepotama ovog mjesta na otoku Krku, ali i blagodatima nadaleko poznate autohtone sorte vina Žlahtine.

Korona kriza učinila je svoje, pa izletnika autobusima gotovo i nema, a tek nešto gostiju dolazi brodovima iz Crikvenice, Selca i Novog Vinodolskog.

Ipak, turizam nije stao!

Obitelj Juranić pionir je izletničkog turizma u Vrbniku. Još je baka krenula sa konobom Nada u kojoj su tada malobrojnim turistima nuđeni domaći pršut, sir, šurlice sa žgvacetom - gulašom od janjetine, te neizostavna Žlahtina. Ovih dana situacija je potpuno drugačija, jer u Vrbniku se mogu vidjeti isključivo individualni turisti. Ipak, Ivan Juranić je zadovoljan, jer mu u restoran dolaze i Nijemci, Slovenci, Mađari, ali i Talijani koji se polako vraćaju na Kvarner.

Dobru situaciju u kvarnerskim restoranima prokomentirala je i direktorica turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, koja je zadovoljna potrošnjom gostiju.

"Vidi se da su gosti bili dugo u svojim domovima tijekom Korona virusa, pa sada si daju oduška i troše više nego prije."

Sve u svemu, u restoranima je veliki broj individualnih gostiju, koji su se zaželili specijaliteta sa Kvarnera.

Iz Vrbnika nam se javlja Vladimir Jurić:

Ugostitelji Kvarner

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.