Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Opatiji otkrivena bista Sergeja Jesenjina, dar veleposlanika Azimova

20.08.2020.

13:07

Autor: Neva Funčić

Foto: Blanka Uzelac / HRT

Foto: Blanka Uzelac / HRT

Foto: - / -

U Opatiji je u parku Angiolina svečano otkrivena bista velikog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, i to odmah pokraj skulpture njegove supruge balerine Isadore Duncan. Bista je dar ruskog veleposlanstva Gradu Opatiji u povodu odlaska Anvara Azimova s dužnosti veleposlanika u Hrvatskoj.

Jedan od najljepših hrvatskih parkova, onaj ispred Vile Angioline u Opatiji, bogatiji je za još jednu skulpturu. Bistu jednog od najpoznatijih ruskih pjesnika Sergeja Aleksandera Jesenjina svečano su otkrili ruski veleposlanik Anvar Azimov i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić. Bista je dar ruskog veleposlanstva Gradu Opatiji u povodu odlaska Anvara Azimova s dužnosti veleposlanika u Hrvatskoj, a postavljena je u blizini statue njegove velike ljubavi, Isadore Duncan, poznate američke plesačice koja je nastupala diljem Europe.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić je istaknuo da su sa zahvalnošću prihvatili ovaj dar prijateljstva za koji očekuje da će plijeniti pozornost sve većeg broja ruskih gostiju u Opatiji i na Kvarneru. Ruski veleposlanik Anvar Azimov je uoči odlaska s dužnosti u Hrvatskoj naglasio prijateljske odnose dvaju slavenskih naroda te izrazio zadovoljstvo što je tijekom proteklih pet godina u Hrvatskoj postavljeno šest spomenika ruskim velikanima. Poslušajte izjave:

Dujmić i Azimov - bista Opatija, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.