Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Opatiji za Uskrs otvoreno 25 hotela, očekuje se 15 tisuća noćenja

05.04.2022.

15:40

Autor: Hina

Kip djevojke s galebom, Opatija

Kip djevojke s galebom, Opatija

Foto: - / visitOpatija

U Opatiji će za Uskrs biti otvoreno 25 hotela, a hotelijeri tijekom uskrsnog vikenda očekuju oko 15 tisuća turističkih noćenja, najviše domaćih gostiju i gostiju s tradicionalnih opatijskih tržišta kao što su Austrija, Njemačka, Italija i Slovenija.

Kako navode iz Turističke zajednice Grada Opatije, goste će dočekati prigodnim dekoracijama, cvijećem te programom kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. 


Izložba "Dodirom do umjetnosti Mladen Mikulin" bit će otvorena 15. travnja u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer. Sljedećeg dana bit će održano vođeno nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije, Opatijski kukali pozvali su sve da im se pridruže u kupanju u moru na Slatini, a popodne će u Portiću nastupiti klapa Baladur. 


Tradicionalni uskrsni koncert Puhačkog orkestra Lovran bit će na Uskrs na Slatini. Za uskrsni ponedjeljak najavljena je tradicionalna izložba oldtimera na Slatini, a djeca će se zabaviti u društvu uskršnjeg zeca i opatijske dame. 


Hotelijeri za Uskrs, u 25 otvorenih od ukupno 32 opatijska hotela, nude posebnu ponudu: glazbene programe, animaciju za najmlađe, wellness tretmane i gastronomske specijalitete. Posjetitelji sve informacije mogu dobiti u novom, nedavno otvorenom Turističkom informativnom centru na Slatini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.