Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Pećinskom parku Grabovača predstavnici parkova iz cijele regije

25.02.2016.

15:05

Autor: iz Perušića: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Pećinskom parku Grabovača, na području ličke općine Perušić, danas je - u organizaciji Svjetske organizacije za zaštitu prirode te asocijacije Parkova Dinarskog luka - počela dvodnevna radionica u sklopu projekta "Zaštićena područja za prirodu i ljude".

U radu radionice sudjeluje osamdesetak predstavnika parkova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Srbije i Albanije. Glavna tema radionice je određivanje indeksa zaštićenih područja izradom metodologije za praćenje interakcije između zaštićenih područja i lokalne zajednice. 

Cilj projekta je boljitak cjelokupnog društva, rekao je voditelj programa zaštićenih područja Svjetske organizacije za zaštitu prirode Leon Kebe. Sudionici će obići Pećinski park Grabovaču, na čija je četiri tipa staništa raspoređeno 16 biljnih i 39 životinjskih vrsta, a zaštićeno je devet speleoloških objekata, od kojih tri na nacionalnoj razini kao geomorfološki spomenici prirode. Javlja Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.