Hrvatski radio

Radio Rijeka

U PGŽ stariji učenici od ponedjeljka online, maturanti izuzetak

18.03.2021.

12:27

Autor: Neva Funčić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Učenici u Primorsko-goranskoj županiji od ponedjeljka 22. ožujka kreću sa online nastavom, a u učionice bi se trebali vratiti nakon proljetnih praznika 12. travnja. Izuzetak su učenici nižih razreda osnovnih škola i maturanti koji ostaju u školama, dogovoreno je s osnivačima škola.

Imamo sredina u kojima uopće nema kovid pozitivnih učenika, oni su nezadovoljni ovom odlukom, ali moramo ovaj potez shvatiti kao preventivnu mjeru da se što prije svi vrate na nastavu, rekla je Edita Stilin, pročelnica za školstvo u Primorsko-goranskoj županiji.

U dogovoru s ravnateljima škola, uvažili smo pogoršanu epidemiološku situaciju u PGŽ i odlučili da od ponedjeljka, 22. ožujka svi učenici predmetne nastave i srednjih škola prijeđu na online nastavu. Riječ je o devet radnih dana, nakon kojih slijede proljetni praznici pa bi se učenici u škole trebali vratiti u ponedjeljak, 12. travnja. Iz ove su odluke izuzeti maturanti, učenici završnih razreda i učenika koji obavljaju stručnu praksu, rekla je Stilin.

Već početkom ovog tjedna na online model nastave su se prebacili u OŠ "Milan Brozović" u Kastvu te u riječkoj Salezijanskoj gimnaziji, dok su OŠ "Sveti Matej" Viškovo i Medicinska škola u Rijeci od ranije u B modelu, naizmjence tjedan na nastavi, a tjedan online.

Nitko ne voli online nastavu, no učenici, nastavnici i roditelji će se morati prilagoditi,rekla je Stilin koja sredinom travnja očekuje puno bolju epidemiološku stituaciju. Poslušajte razgovor:

Edita Stilin o ponovnom uvođenju online nastave, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.