Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:56 / 27.10.2017.

Autor: Branka Malnar

U Pomorskom i povijesnom muzeju otvorena izložba "RiječAnima"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, večeras je, u povodu 500. obljetnice Reformacije, otvorena izložba "RiječAnima", koja predstavlja povijest Reformacije u Europi i Hrvatskoj.

Riječ je o interaktivnoj izložbi na kojoj, između ostalog, možete sami otisnuti svoj primjerak teksta, na replici Guttenbergova tiskarskog stroja, posaditi sjeme vjere, svjedočiti razvoju pisane riječi od manuskripta do elektroničkog skripta te kroz mikroskop čitati najmanji primjerak Biblije.

Izložbu, koja će biti otvorena do 20. studenog, u organizaciji Nacionalnog odbora za obilježavanje 500 godina reformacije, postavili su članovi Udruge Mladi za Krista i Intero centra.

"Naziv izložbe 'RiječAnima' je, uz to što je prvenstveno namijenjena Riječanima, svojevrsna kovanica od RIJEČ,  ispisane plavom bojom, koja označava Sveto pismo kao osnovu reformacijskih vrijednosti, i ANIMA, budući da  živa riječ ima utjecaja na dušu", kaže autorica izložbe Melani Ivančević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.