Hrvatski radio

Radio Rijeka

U POS-ove stanove na Tošini useljava šest opatijskih obitelji

24.03.2015.

13:04

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šest opatijskih obitelji primilo je ključeve novih stanova građenih po programu POS-a. Stanovi su dodijeljeni prema listi reda prednosti za davanje stanova u najam.

Ukupno je sagrađeno 38 stanova veličine od 60 do 70 četvornih metara po cijeni od 1100 eura, a nalaze se u opatijskom naselju Tošina. Stanovi su u vlasništvu Grada Opatije, koji je od Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama otkupio 38 stanova čim su se počeli graditi. Na taj način rješava se stambeno pitanje osoba s Liste reda prvenstva za dodjelu stanova u najam, za što je bilo izdvojeno 22,6 milijuna kuna.

Stambene zgrade na Tošini izgrađene su, a stanovi predani vlasnicima u srpnju 2014., kada je Grad Opatija podijelio ključeve 31 stana korisnicima koji su popunili Listu, ispunjavajući potrebne uvjete. Kako se "stara" Lista za davanje stanova u najam iscrpila, nakon toga je formirana nova, prema kojoj su danas i podijeljeni ključevi preostalih stanova u novim zgradama na Tošini korisnicima s Liste što ispunjavaju potrebne uvjete.

Olivera Vinković razgovarala je s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem te nekima od novih stanara:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.