Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj 18 novooboljelih, pozitivnih testova samo tri posto

23.05.2021.

10:36

Autor: HRT - Radio Rijeka

Sve manje oboljelih od koronavirusne bolesti u Rijeci i županji (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Sve manje oboljelih od koronavirusne bolesti u Rijeci i županji (Foto ilustracija: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 18 novooboljelih te 96 ozdravljenih osoba, a već treći dan zaredom nema preminulih iz PGŽ-a. Tako se broj aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti smanjio za 79 osoba te iznosi 718, javlja Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je laboratorijski obrađeno 605 uzoraka briseva, od čega je svega tri posto bilo pozitivnih. Iz KBC-a Rijeka javljaju da je danas na bolničkom liječenju zbog koronavirusne bolesti 49 osoba, što je šest manje nego jučer, a na respiratoru su tri pacijenta.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je 6,8 posto.

Među novim slučajevima zaraze, 14 je osoba iz Rijeke i riječkog prstena (77 posto), dvije iz Liburnije (11 posto) te po jedna osoba s Krka i crikveničko-vinodolskog područja (po šest posto).

Desetero je ljudi iz radno aktivnog stanovništva (55 posto), petero je starijih od 65 godina (28 posto), dvoje školske djece (17 posto) te jedna osoba iz studentske populacije (šest posto), podaci su Županijskog stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.