Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji 66 novooboljelih, preminule dvije osobe

14.01.2021.

09:58

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 66 novooboljelih od koronavirusa, a dvije su osobe preminule, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Ozdravilo je 70 osoba, pa je trenutno 936 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19,

Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 663 uzorka, pa je udio pozitivnih osoba unutar broja testiranih i dalje relativno nizak i iznosi 10 posto.

Prema podacima KBC-a Rijeka, broj hospitaliziranih pacijenata je smanjen za dvije osobe u odnosu na jučer. Na bolničkom je liječenju danas 80 osoba, od kojih je na respiratoru sedmero. Udio bolnički liječenih pacijenata u ukupnom broju zaraženih novim koronavirusom je na stabilnih 8,5 posto udjela, podaci su Županijskog stožera. 

Epidemiologica Danijela Lakošeljac u izjavi govori u kojim dijelovima županije ima najviše zaraženih, koje su kategorije stanovništva najviše zahvaćene koronavirusnom bolesti te koliko je dosad obavljeno cijepljenja:

Lakošeljac o zarazi koronavirusom u PGŽ-u, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.