Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji 69 novih slučajeva zaraze, nema preminulih

03.03.2021.

10:09

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Željko Lukunić / Pixsell

Foto ilustracija: Željko Lukunić / Pixsell

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 69 novooboljelih i 22 ozdravljene osobe, a nema preminulih od koronavirusne bolesti, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Trenutno je 415 aktivnih slučajeva bolesti.

Jučer je laboratorijski obrađeno 607 uzoraka, pa je udio pozitivnih testova 11,4 posto. U KBC-u Rijeka od bolesti COVID-19 liječe se tri osobe više nego jučer, ukupno 30 pacijenata, a na respiratoru ih je četvero, što je jedna osoba manje nego dan ranije.

Udio bolnički iječenih osoba unutar ukupnog broja zaraženih jednak je jučerašnjem i iznosi 7,2 posto.

Najviše je zaraženih novim koronavirusom u Rijeci i riječkom prstenu, 77 posto. Slijede Crikvenica, Vinodol i Krk  (devet posto), Rab (tri posto), dok je na Cresu i Lošinju te u Gorskome kotaru po jedan posto zaraženih.

Oko polovice zaraženih su radna populacija (59 posto), studenata je između 15 posto, starijih od 65 godina 14 posto, a školske djece 12 posto.

Prema podacima Vlade RH, u Primorsko-goranskoj županiji dosad je zabilježeno gotovo 18 tisuća zaraženih (17 964), a preminulo je 247 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.