Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:11 / 15.05.2021.

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

U Primorsko-goranskoj županiji 76 novooboljelih, jedna osoba preminula

Foto ilustracija: Nel Pavletić / Pixsell

Foto ilustracija: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Danas je u Primorsko-goranskoj županiji 76 novooboljelih te 152 ozdravljene osobe. Tako se broj aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti u županiji smanjio za još 77 osoba te iznosi 1174, javlja Županijski storžer Civilen zaštite. Jučer je u KBC-u Rijeka od bolesti COVID-19 preminula jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski je obrađeno 716 uzoraka briseva, od kojih je 10,6 posto bilo pozitivnih, što je postotak sličan kao dan ranije.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka, u bolnici se od bolesti COVID-19 danas liječi 78 osoba, što je za četiri osobe manje nego jučer.  Na respiratoru se nalaze četiri pacijenta.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti danas je sličan jučerašnjem i iznosi 6,6 posto.

Među novooboljelima, 53 osobe su iz Rijeke i riječkog prstena, što je 69 posto od ukupnog broja. S područja Liburnije ih je 12 (16 posto), petero iz Gorskoga kotara (sedam posto), troje s Krka (četiri posto), dvoje s Raba (tri posto) te jedna osoba s područja Cresa i Lošinja.

Najviše je radne populacije, u koju spada 49 novozaraženih osoba, odnosno 64 posto. Slijede starijij od 65 godina kojih je 15 (što je 20 posto), sedmero je školske djece (devet posto) te petero studenata (sedam posto), podaci su Županijskog stožera.

U zbirnom izvješću riječkoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, do jučer ujutro u županiji je dosad ukupno zabilježeno 32 856 osoba oboljelih od koronavirusne bolesti, od čega je 408 umrlo.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, u Primorsko-goranskoj županiji sedmodnevna incidencija je 203 slučaja na stotinu tisuća stanovnika i u padu je za 32 posto. Trenutno je najpogođenija europska regija Kronoberg u Švedskoj, gdje je sedmodnevna incidencija 502 osobe na 100 tisuća ljudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.