Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji 88 novooboljelih, nema preminulih

09.03.2021.

09:40

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Uživanje na suncu u riječkoj luci (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Uživanje na suncu u riječkoj luci (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Danas su u Primorsko-goranskoj županiji zabilježene 88 novooboljele i 53 ozdravljene osobe, a u protekla 24 sata nije bilo preminulih od koronavirusne bolesti, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Jučer je obrađeno 596 laboratorijskih uzoraka, od čega je 14,8 bilo pozitivnih.

Trenutno su u županiji 582 aktivna slučaja zaraze novim koronavirusom. Prema podacima riječkoga KBC-a, broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od bolesti COVID-19 danas je manji za tri osobe, pa se na bolničkom liječenju nalazi 45 pacijenata, od kojih je na respiratoru sedmero.

Udio bolnički liječenih osoba unutar ukupnog broja zaraženih ostao je približno isti kao jučer i iznosi 7,7 posto.

Velika većina zaraženih je u Rijeci i riječkom prstenu, na što otpada 81 posto slučajeva. U Gorskom kotaru je 13 posto ukupno zaraženih u županiji, dok ih je u Crikvenici i Vinodolu od šest posto.

Najviše obolijeva radna populacija (72 posto), zatim stariji od 65 godina (10 posto) te školska djeca i studenti, kojih je između devet posto, podaci su Županijskog stožera.

Prema statistici na mrežnoj stranici hrvatske Vlade, u Primorsko-goranskoj županiji je dosad od koronavirusne bolesti ukupno oboljelo 18 359 osoba, a 251 osoba je preminula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.