Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Primorsko-goranskoj županiji jedna novooboljela i tri izliječene osobe

10.05.2020.

12:50

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ugostitelji se pripremaju za sutrašnje otvaranje terasa (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Ugostitelji se pripremaju za sutrašnje otvaranje terasa (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon niza od 18 dana bez novih zaraza koronavirusom na području Primorsko-goranske županije, danas se bilježi jedna novooboljela osoba, koja je bila u samoizolaciji, a još su tri osobe izliječene, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. Ukupno su do sada oboljele 72 osobe, a 52 su ozdravile.

Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom u Primorsko-goranskoj županiji 2093 ljudi, a dosad su analizirana 3273 uzorka. 

Na Braču, novom kriznom žarištu koronavirusa u Hrvatskoj, uvedeno je dvotjedno ograničenje kretanja i zabrana napuštanja otoka. Testirano je novih devedesetak osoba. Rezultati su trebali biti gotovi kasno sinoć, no njihova objava još se čeka. U ostatku zemlje, koja je u fazi popuštanja epidemioloških mjera, jučer je bilo 15 novozaraženih osoba.

Stožer je donio i odluku o granicama kojom se domaćim i stranim državljanima omogućuje prelazak bez odlaska u samoizolaciju. Ukupno je u Hrvatskoj dosad potvrđeno 2176 oboljelih od koronavirusa. Preminulo je 87 osoba, a 1726 se oporavilo. 

Ukupan broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio je četiri milijuna. Umrlo je gotovo 280 tisuća, a ozdravilo milijun i 375 tisuća ljudi. Najviše je zaraženih u SAD-u, gotovo milijun i 310 tisuća. Uz SAD, velik broj novooboljelih imaju Brazil i Rusija - gotovo po 11 tisuća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.