Hrvatski radio

Radio Rijeka

U prvih 6 mjeseci veći broj poginulih u prometu; postavljaju se nove kamere

08.07.2016.

14:19

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vozači, opreza nikad dosta. Na cestama će biti još kamera, uključujući i one u Industrijskoj zoni Bakar, a podatak o tisuću i 282 nesreće u šest ovogodišnjih mjeseci na našim cestama nije razveselio Županijski savjet za sigurnost cestovnog prometa.

U glavu od najgorega - a to je, ne baš naročita, statistika o poginulima. "Nema, nažalost, razloga za zadovoljstvo ovoga puta jer porastao je broj poginulih s četiri na osam, i to je ono čime se moramo pozabaviti", kaže predsjednik Savjeta Boris SkeledžićU čuvenom trokutu cesta-vozač-vozilo za ljude u Savjetu bit će puno posla. Sezona je tu, stoga, vozači – polako!

A da bi vas usporili, u Savjetu su se odlučili za postavljanje kamera koje prate svaki korak, a rezultati su zanimljivi. "Mi smo davno premašili brojku od 20 tisuća mjera, primjetno je došlo do značajne promjene ponašanja sudionika u prometu na lokacijama gdje su kamere postavljene", ističe Skeledžić.

Novih će kamera biti još, u samom gradu i na prilazima, a oprez ostaje majka mudrosti. Mudro upravljamo i raskrižjima - od 2002. od 82 u sustav automatskog upravljanja prometom još bi trebalo ući 21 gradsko, ali za to treba naći petnaestak milijuna kuna. E, sad - tko traži, taj i nađe ili potraga za blagom - pokazat će vrijeme... Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.