Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Ravnoj Gori otvoren novi dječji vrtić, upisano 45 djece

24.09.2020.

13:07

Autor: Nenad Lučić

Novi vrtić u Ravnoj Gori (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Novi vrtić u Ravnoj Gori (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Ravnoj Gori otvoren je novi Dječji vrtić "Snješko". Uz potporu europskih fondova, u njega je uloženo oko 15 milijuna kuna, a zaposleno je osmero djelatnika. Nova bi predškolska ustanova trebala potaknuti ostanak, ali i doseljavanje mladih obitelji, jer osim dvije odgojne, ima i jasličku skupinu.

Zaposleno je osmero djelatnika, a općinski načelnik Mišel Šćuka zadovoljan je i upisnim pokazateljima, koji, kako kaže, potvrđuju da je riječ o projektu od velike demografske važnosti za najveću općinu u Gorskom kotaru.

U prilog tome govori i podatak da zanimanje roditelja nadilazi okvire općinskog područja, ističe vršiteljica dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića "Snješko" Helena Skender.

"Kapacitet vrtića je pedeset i četvero, a mi imamo upisano 45 djece. Radimo u tri skupine, i zaprimili smo dosta zahtjeva iz okolnih mjesta od ljudi koji ovdje rade, pa imamo i nekoliko mališana izvan Ravne Gore, poput područja Grada Vrbovskog", rekla je Skender. Poslušajte izjavu:

Skender o interesu za upise u vrtić, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.