Hrvatski radio

Radio Rijeka

U RiHubu starta 13. generacija korisnika Startup inkubatora Rijeka

09.09.2021.

12:43

Autor: Neva Funčić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: Neva Funčić / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Javni poziv budućim poduzetnicima otvoren je do 29. rujna, a prijave se primaju putem mrežne stranice startup.rijeka.hr. Otvoren je poziv i za nove mentore, koji će pomoći u vrednovanju ideja, razvoju proizvoda te izlasku novih poduzetnika na tržište, najavljeno je u RiHubu.

Javni poziv za ulazak u 13. generaciju Startup inkubatora Rijeka otvoren je za sve fizičke osobe bez obzira na dob koje samostalno ili u timu žele krenuti u poduzetnički pothvat. U sticanju novih znanja i vještina od 13. listopada 2021. do kraja svibnja 2022. godine pomagati će im mentorska mreža koja trenutno broji 50 stručnjaka iz različitih područja, najavila je pročelnica Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Jana Setrić.

Primit ćemo dvadesetak novih timova, a točan broj ovisit će o idejama, broju osoba kao i prostornim kapacitetima RiHuba, uvažavajući epidemiološke preporuke zbog pandemije Covida 19. Ipak, ove se godine vraćamo predavanjima i radionicama uživo, istaknula je Sertić.

Od 2013., kada je pokrenut, besplatnu podršku Startup inkubatora koristilo je ukupno 195 timova, odnosno 478 korisnika. Održane su 332 edukacije, 1013 individualnih konzultacija, a najboljim timovima tri poslijednje generacije pružene su novčane potpore u iznosu od 525 tisuća kuna.

Pripremne radionice "Kako do ideje i prijave za Startup" održat će se 16. i 23. rujna 2021. s početkom u 17 sati u centru RiHub, a e-prijavnice za novu generaciju dostupne su na mrežnoj stranici inkubatora startup.rijeka.hr.

"Za one koji imaju poslovnu ideju, ovo je prilika koju ne treba propustiti" rekao je na konferenciji za novinare Matija Vidoš, člana pobjedničkog tima prošle generacije, koji je za ideju "MM Epoxy Solutions" dobio nagradu u iznosu od 100 000 kuna. Za naš proizvod, drveni namještaj u kombinaciji s epoksi smolom, upravo pripremamo i izlazak na strano tržište, rekao je Vidoš.

Poslušajte razgovor s pročelnicom Janom Sertić, direktorom Riječke razvojne agencije Porin Dariom Zorićem i poduzetnikom Matijom Sertićem:

13. generacija Start up inkubatora, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.