Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci 2016. protekla mirno, no sve je više maloljetnih prijestupnika

14.02.2017.

15:29

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekla 2016. godina ocijenjena je mirnom godinom u Rijeci, bez većih incidenata, unatoč većem broju turista, Sveučilišnim igrama i drugim manifestacijama, izvijestili su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na kolegiju riječkoga gradonačelnika.

Tijekom 2016. nabavljena je skupna oprema za redovno održavanje i uvježbavanja obveznika postrojbi civilne zaštite Grada Rijeke. Povoljna je okolnost što nije bilo ugroza koje su zahtijevale aktiviranje snaga izvan redovite djelatnosti. Tijekom 2016. na području Delte uređena je površina za potrebe heliodroma za hitne slučajeve te za civilnu zaštitu, rečeno je na kolegiju gradonačelnika.

Kaznenih djela iz domene kriminaliteta bilo je 20,2 posto, što je manje nego 2015. godine, a manje je bilo i kaznenih djela vezanih uz droge i organizirani kriminal.

Prekršaja javnog reda i mira bilo je 11 posto više, a porastao je i broj kaznenih djela što su ih počinili maloljetnici.

Maloljetnička delinkvencija je u porastu za 23 posto, a zabrinjavajući je podatak što je u 95 kaznenih djela, što su ih počinile maloljetne osobe, čak četrnaestero djece bilo mlađe od 14 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.