Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci najčešće gore - kontejneri za smeće

24.07.2018.

16:58

Autor: Virna Baraba

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Riječki gradonačelnik je prihvatio izvješće o radu Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke u 2017. godini. Postrojba je izvršila ukupno 1.219 intervencija u gradu Rijeci, 10 posto više nego u prethodnoj godini.

Ukupno je bilo 658 požara, a najveći broj, čak 174, nastao je na kontejnerima za otpad.

Nije bilo velikih požara na objektima koji su izazvali velike materijalne štete i koji bi zahtijevali evakuaciju stanara ili veći prekid proizvodnog procesa.

Izvršena su 33 preventivna osiguranja kulturnih i sportskih manifestacija koje su se tijekom godine održavale u Rijeci, primjerice utakmica HNK Rijeka itd. Obavljeo je i 144 osiguranja helikopterskih medicinskih letova na helidrom Delta.

U suradnji s Inspektoratom zaštite od požara Policijske uprave primorsko-goranske i Gradom Rijeka, obilažene su prometnice, odnosno vatrogasni pristupi na području Kozale i Škurinja. Stanje vatrogasnih pristupa na tim lokacijama nije bilo zadovoljavajuće, pa su predložene mjere za poboljšanje, odnosno osiguranje vatrogasnih pristupa do visokih stambenih objekata.

Poslušajte što kaže zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke Hinko Mance:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.