Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci otvoren Regionalni ured Europske unije

07.07.2017.

14:36

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je danas otvoren Regionalni ured Europske unije koji će, uz pet ostalih na razini Hrvatske, biti dostupan zainteresiranim građanima za sva pitanja koja ih zanimaju, od poduzetništva do sredstava EU fondova.

Ured se nalazi u prostorima HDZ-a na Jadranskom trgu u Rijeci, a na otvorenje su došle dvije europarlamentarke: Dubravka Šuica i Ivana Maletić.

"Iako nam se ponekad čini da je Europska unija udaljena i da nas te teme u Hrvatskoj ne zanimaju, pokazalo se da građani često postavljaju pitanja, pogotovo kad je riječ o poduzetništvu i sredstvima iz EU fondova", rekla je danas u Rijeci europska parlamentarka HDZ-a Ivana Maletić.

Dubravka Šuica osvrnula se na aktualno stanje i Brexit zbog kojeg će sigurno doći do promjena u Europskom parlamentu, ali naglašava da EU ide dalje bez obzira hoće li članica biti 27 ili 28.

Cilj Hrvatske je uvesti što veći broj mladih u europske procese, pa je Dubravka Šuica predstavila je Ivu Sušić, koja će u Rijeci biti dostupna za sva pitanja i pomoć zainteresiranim građanima. Ured u Rijeci bit će otvoren radnim danima od 8 do 12 sati.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.