Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci otvorena podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

14.05.2018.

15:19

Autor: Lea Domijan Fišter

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka

Foto: - / -

U Rijeci je danas, na adresi Žrtava Fašizma br.2, otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Regionalne podružnice su sastavni dio Odjela za podršku i praćenje provedbe programa EU Nacionalne zaklade

Na lokalnoj i regionalnoj razini će pružati podršku korisnicima kojima su odobrena bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda u cilju povećanja razine profesionalnosti i učinkovitosti provedbe projektnih aktivnosti usmjerenih krajnjim korisnicima.

Na svečanosti otvaranja okupili su se predstavnici brojnih udruga, Grada Rijeke, Primorsko goranske županije i Nacionalne zaklade te ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić koji je tom prigodom rekao: "Iz EU socijalnog fonda imamo više od milijarde kuna za udruge, a od 13 milijardi kuna EU socijalnog fonda, koji je glavni instrument za modernizaciju društva, milijarda ide udurugama. Udruge gledamo kao partnere, a dovoljno govori da će Zaklada i Ured za udruge ove godine distribuirati, što europskog, što nacionalnog novca, više nego što je to učinjeno u posljednjih 15 godina", rekao je Pavić.

Dodao je i to da je danas u Zagrebu potpisan ugovor temeljem kojeg će 66 milijardi kuna biti distribuirano u Rijeku za projekt LO.PA.Z. PLUS - Riječke razvojne agencije Porin te Bootcamp IT - Centra tehničke kulture Rijeka.

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.