Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci palo još 81,9 litara kiše, vatrogasci ponovno intervenirali

30.09.2022.

11:06

Autor: Josip Krmpotić, Hina

U Rijeci opet puno kiše, ali ipak puno lakša noć

U Rijeci opet puno kiše, ali ipak puno lakša noć

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Rijeka je opet dnevni rekorder u Hrvatskoj po količni kiše pale u posljednja 24 sata: izmjerena je 81,9 litara kiše po četvornom metru, pa su vatrogasci i protekle noći morali intervenirati.


Kako je izvijestio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance za HTV, protekle noći vatrogasci su intervenirali u četiri slučaja, zbog prodiranja vode u podrumske prostorije ili prokišnjavanja. Uz to, u tijeku su dugotrajnija crpljenja vode na dvjema lokacijama, zbog stalnog pritjecanja vode iz podzemlja.


Protekle noći bilo je angažirano na intervencijama 35 vatrogasaca. Noć prije, sa srijede na četvrtak djelovalo je do 70 vatrogasaca u stotinjak intervencija.


Meteorolozi prognoziraju nastavak kišovitog vremena u Rijeci do nedjelje, ali ne očekuju se ekstremne količine oborina, pa tako ni potreba za djelovanjem dežurnih službi.


Stanje u gradu je normalizirano, sve škole na području Primorsko-goranske županije rade redovno.


Inače, po količinam pale kiše u preotekla 24 sata ne zaostaju puno ni količine izmjerene na goranskom području: Crni Lug 79, Parg 75, Delnice 63 te Begovo Razdolje 55 litara po četvornom metru...


Bila je ovo za vatrogasce puno mirnija noć, rekao je zapovjednik Mance, a poslušajte i kako smo zbrojili podatke za 'dan poslije':

Mance o aktivnostima vatrogasaca u Rijeci protekla dva dana i noći

Rijeka, dan poslije

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.