Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci počinju Dani pape Ivana Pavla II

02.06.2013.

15:04

Autor: Neva Funčić / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet dana Rijeka je bila domaćin papi Ivanu Pavlu II tijekom njegova trećeg pohoda Hrvatskoj, pa će petodnevnim programom obilježiti desetu obljetnicu tog događanja.

Na otvaranju u nedjelju 2. lipnja o sjećanjima će govoriti nadbiskup Ivan Devčić te tadašnji papini domaćini Goran Granić, Josip Buršić i Domagoj Pejić, a u programu će, uz Zbor Svetišta Majke Božje Trsatske, nastupiti i riječke klape - ženska klapa Luka i muška klapa Nevera.

Potom u srijedu 5. lipnja slijedi misa u katedrali sv.Vida, a nakon toga na Gatu Karoline Riječke, gdje je papa stigao katamaranom, bit će postavljena spomen-bitva. Autor Srđan Škunca kaže da je baza peterostrana prizma koja simbolizira petodnevni boravak, a u nju su urezani datumi i gradovi trećeg papinog pohoda, od Omišlja, Dubrovnika, Osijeka, Rijeke i na kraju Zadra.

Završnica obljetnice bit će dva koncerta: zajednički koncert klapa Intrade i Nevera, te najboljih hrvatskih tamburaša na Trsatu u subotu 8., a u nedjelju 9. lipnja u crkvi Gospe Lurdske svečani koncert Riječke filharmonije.

Opširnije u prilogu Neve Funčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.