Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci pohranjeni posmrtni ostaci Majke Marije Krucifikse Kozulić

27.09.2020.

12:49

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Nakon što je u Splitu službeno potvrđena identifikacija posmrtnih ostataka Majke Marije Krucifikse Kozulić, posmrtni ostaci predani su Družbi sestara Presvetog Srca Isusova koje su ih prenijele u Rijwku gdje su uz svečanost pohranjene u prostorima samostana na Pomeriu.

Upravo je u prostorima samosatana na Pomeriu Riječka Majka i preminula na glasu svetosti.

Trodnevna duhovna priprava počela je u subotu u 18:00 svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, a propovijedao je fra Mijo Šarčević, OFCap., gvardijan iz Varaždina.

Nakon misnog slavlja pohranjeni su posmrtni ostaci službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić u kameni sarkofag u predvorju samostanske kapele Presvetog Srca Isusova na Pomeriu.

Okupljenom mnoštvu na svečanoj procesiji obratila se i sestra Dobroslava Matić ovim riječima:

"Ovo je danas jedan milosni dan i događaj jer se naša majka vratila svojoj kući. Jako nam je drago da je tu i da će moći naši vjernici i svi oni koji žele hodočastiti, doći na njen grob i pomoliti se, jer ona je slavna žena ovoga grada i čekat ćemo majku crkvu da je proglase blaženom i svetom."

U nedjelju je misno slavlje u kapeli Presvetog Srca Isusova na Pomeriu na rasporedu u 18:00, a predstavit će ga fra Mijo Šarčević. Vjernici će ovom prigodom moći pohoditi i pomoliti se na grobu Riječke Majke.

U ponedjeljak je misno slavlje u 18:30 u dominikanskoj crkvi sv. Jeronima koje također predvodi fra Mijo Šarčević. Nakon mise bit će predavanje o pastoralnom djelovanju Marije Krucifikse Kozulić kao i otkrivanje spomen ploče u istom samostanu.

U utorak, 29. rujna, na dan preminuća Marije Krucifikse Kozulić svečano euharistijsko slavlje biti će u vrtu samostana na Pomeriu u 18;00 te će ga predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Procesiji pohrane posmrtnih ostataka u subotu prisustvovao je i Dragan Primorac, pod čijim vodstvom su posmrtni ostaci ekshumirani s groblja na Kozali, a koji je ekspert iz forenzičkih znanosti.

 Poslušajte što je o sveu rekao:

Dragan Primorac, pripremila Blanka Uzelac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.