Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci s covid potvrdama prvi dan protekao bez većih teškoća

16.11.2021.

17:18

Autor: HINA

Foto: Davorin Višnjić / Pixsell

Foto: Davorin Višnjić / Pixsell

Foto: - / -

Prvi dan s uvedenim obveznim predočenjem covid potvrda, potvrda o preboljenom covidu-19 ili pak o testiranju za zaposlenike i korisnike državnih i javnih ustanova na području Rijeke nije bilo problema.

Prema podatcima iz Primorsko-goranske županije, u ponedjeljak je na području županije testirano 2500 osoba iz sustava javne i državne uprave, a među njima je bilo 40 pozitivnih.

U Primorsko-goranskoj županiji, riječkoj gradskoj upravi, fakultetima Sveučilišta u Rijeci i mnogim drugim ustanovama zaposlenici su svojim voditeljima ili upravi unaprijed dostavili covid potvrde pa se znalo tko je dužan predočiti potvrdu o provedenom testiranju.

Zato se nisu stvarale gužve na ulazima, a prema dostupnim podatcima, nije bilo izgreda ni prosvjeda. Šalteri Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci danas rade od 11 sati pa nije bilo jutarnjih gužvi. Sve je pripremljeno za kontrolu potvrda na ulazu pa sve teče bez problema. 

Kontrola potvrda na ulazima u osnovne i srednje škole na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, kako se doznaje, također se provodi "normalnim tijekom i nije bilo incidentnih situacija". Predsjednik Županijskoga suda u Rijeci Veljko Miškulin istaknuo je da je prvi dan primjene potvrda prošao dobro iznad očekivanja. Tijekom dana nije se dogodio ni najmanji problem, rekao je i dodao da gotovo svi suci i većina ostalih zaposlenika toga suda imaju covid potvrde, a oni koji ih nemaju dolazili su s valjanim potvrdama o testiranju.

I stranke su se pri ulazu u sud ponašale u skladu s propisanim mjerama, rekao je. Pojačan je interes za testiranje na koronavirus, koje se na području Primorsko-goranske županije može obaviti na 25 mjesta, a djelatnici javnih ustanova s područja županije mogu se testirati i u trima privatnim zdravstvenim ustanovama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.