Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Rijeci se sastali ministri kulture jugoistočne Europe

01.02.2020.

13:12

Autor: Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Ministarska konferencija Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter)

Ministarska konferencija Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe u Rijeci (Foto: Lea Domijan Fišter)

Foto: - / -

U riječkoj Bonaviji održala se Ministarska konferencija Savjeta ministara kulture jugoistočne Europe. Tema današnjeg okupljanja savjeta bila je mobilnost umjetnika i zajednički projekti kulturne suradnje.

Konferenciju je otvorila ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obiljen Koržinek, a sudjeluju  ministri kulture i visoki dužnosnici: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Moldavije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Turske te kao promatrači predstavnici Austrije, Italije, Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCO-a.

Tijekom godine u kojoj je savjetom predsjedala Hrvatska glavna je preokupacija bila poboljšanje mobilnosti umjetnika i stručnjaka u kulturi u cilju jačanja suradnje između jugoistočne Europe i Europske unije, dok će Grčka u idućem razdoblju naglasak stavljati na utjecaj klimatskih promjena na kulturnu baštinu. Poslušajte što je rekla ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek:

Ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.