Hrvatski radio

Radio Rijeka

U riječkom Art kinu casting za statiste u stranoj seriji koja će se snimati na području Rijeke

28.03.2023.

10:56

Autor: Albert Petrović

Statisti

Statisti

Foto: Albert Petrović / Radio Rijeka

U riječkom Art kinu još danas do 19 sati, održava se casting za statiste u stranoj povijesnoj seriji što će se snimati na području Rijeke i Kvarnera.

Radnja je smještena u Drugi svjestki rat,pa se traže vojnici od 18 do 30 godina i civili od dvije do osamdeset.


Podaci o seriji su obavijeni velom tajne i cure na kapaljku ali poznato je da će odabrani građani zarađivati 50 eura po danu snimanja.


Posljednji ovakav casting u Art kinu održan je 2019. kada je privukao preko 300 kandidata,a i sada očekujemo dobar odaziv, kaže Marta Ban iz Art kina.


Jučer u jutarnjim satima na audiciji,zatekli smo,uz pokojeg studenta,mahom umirovljenike,koji već imaju iskustva u ulogama statista.


Jedan od njih kaže: Ima nas jedno jezgro,uglavnom istih ljudi,umirovljenika koji se stalno srećemo po ovakvim događanjima-ja imam bogato iskustvo - od Winnetoua do Mrkomira danas...i uglavnom se svi poznajemo,družimo se i ne manje važno,zarađujemo, kaže.


Dosta iskustva ima i student,sin jednog poznatog glumca,koji statiranje vidi kao priliku za dodatnu zaradu a i ulazak u svijet filma jer to će mu, kaže biti buduće zanimanje.


Pronašli smo i jednu manje iskusnu damu koja će debitirati u ulozi statist- prijateljica me nagovorila, ona se stalno prijavljuje i oduševljena je. A moj muž kaže, ako me uzmu, glumit ću neki leš pokraj puta,ha,ha....Baš me briga,ne tuku, dat će nam sendvič, pa idem probat.


Naš favorit je pak,gospođa koja je na audiciju došla s vrećicama punim namirnica s tržnice. Eto, čula sam da je tema Drugi svjetski rat, a boja moje kose je sijeda, pa možda posluži svrsi, kaže uz smijeh.


Poslušajte:

Statisti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.