Hrvatski radio

Radio Rijeka

U riječkom azilu stotinjak pasa, volontera uvijek nedostaje

18.05.2016.

17:11

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao dio ovotjedne akcije "Hrvatska volontira", brojni volonteri uključeni su i u pomoć azilu za napuštene pse što je smješten uz cestu Viškovo-Kastav. Volontera nikad dovoljno, a posebno nedostaje mladih ljudi.

Trenutno je u Azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka stotinjak pasa. Uvjeti nisu zadovoljavajući, a nekolicina entuzijasta koji se bave psima - žude za pomoći. Puno je više napuštenih pasa od onih koji se udomljavaju, pa je prijedlog da vlasnici pasa u što većem broju steriliziraju i kastriraju svoje ljubimce. Tako bi dugoročno bilo manje napuštenih psića.

Građani mogu pomoći i na način da doniraju hranu, građevinski materijal, sredstva za čišćenje, stare deke i plahte, a ako baš nisu spremni udomiti životinju, mogu je uzeti na jedan dan, prošetati i vratiti natrag u azil. Da bi volontera, barem tijekom ovog tjedna, bilo više, potrudili su se u riječkom Centru za participaciju žena u društvenom životu.

Azil je obišla Blanka Uzelac te razgovarala s onima koji brinu o napuštenim psima te predsjednicom Centra za participaciju žena u društvenom životu Antonijom PintarPoslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.