Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Sarajevu nasmrt pretučen muškarac rođen u Rijeci: troje uhićenih

12.10.2016.

07:35

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri osobe uhićene su u Sarajevu pod sumnjom da su do smrti pretukle Riječanina Mladena Ambrožića (50), potvrđeno je u utorak kasno navečer iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije. Motiv zločina još nije poznat.

Načelnik kriminalističkog odjela sarajevske policije Džafer Hrvat kazao je da su nakon provedenog očevida uhićene tri osobe pod sumnjom da su počinile ovo ubojstvo. Sva trojica predana su županijskom tužiteljstvu koje nastavlja istragu. Privedene su osobe incijala B.E. (19), B.A. (21) i H.A. (22) svi iz Sarajeva. Motiv zločina još nije poznat.

Sarajevska policija potvrdila je u utorak da je ondje ubijen Mladen Ambrožić, rođen 1966. u Rijeci. Navodno su ga tri osobe nasmrt pretukle bejzbolskim palicama. 

Policija je u ponedjeljak navečer dobila informaciju da su tri osobe napale i pretukle jednog muškarca u naselju Hrasno. Ophodnja koja je ondje upućena zatekla je samo oštećeni automobil WV Golf V i tragove krvi, a tek naknadno je od dispečera hitne pomoći primiljena obavjest da se u obližnjem stanu nalazi muškarac s ozljedama glave i leđa koji je preminuo oko ponoći. Županijski je tužitelj naložio obukciju tijela. 

Prema policijskoj evidenciji Mladen Ambrožić je imao prijavljeno prebivalište u Sarajevu, no nema preciznih podataka čime se tamo bavio. Sarajevski portal Source.ba objavio je presliku evidencije MUP-a KS u kojoj stoji kako je osoba po imenu Mladen Ambrožić bila povremeno angažirana na poslovima održavanja u Policijskoj upravi Centar.

Također se navodi da je bio metom napada zaštitara koji su bili angažirani na osiguranju nogometne utakmice između Željezničara i Sarajeva odigrane u listpadu 2015. na stadionu Grbavica. Ambrožić je zbog zbog tog napada podnio kaznenu prijavu protiv zaštitara zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.